Сушени Инка бери 100 гр, Земела

  • Марка: Земела

Инка Бери е плод ценен от дълбока древност от Инките и племената в Южна Америка, спадащ към супер храните и отличаващ се с уникалния си вкус с високо съдържание на фосфор, витамин А, витамин С, витамин В12, протеини и също така биофлаваноиди. Тези малки златни плодчета са често предпочитани от вегани, вегетарианци и хора заинтересовани на богати на хранителни вещества храни.

Инкабери расте на ниски по височина растения, а жълтите на цвят плодове са заобиколени от тънки като листа от хартия. Плодът в началото нарастежа е зелен като постепенно във времето преминава към характерния си златен цвят. Тези интересни плодове виреещи в тропическите региони на Южна Америка са най-често срещани по високите части на планинските вериги.

Приложение

Инкаберито самалки и сладки плодове, лесно приемани от организма, най-често срещани в сушен вариант като много подходящо е приемането им с други плодове или ядки. Те също биват използвани при направата на много сладкиши като мъфини, бисквити, курабийки, торти и многодруги. Именно комбинацията им с различни по вид подсладител ги прави уникално кулинарно произведение и в същото време богато средство в здравословното ви хранене. Особено вкусно е комбинацията на берито с разтопен шоколад и оставено да изстине!

Инкабери е един от най-богатите на фибри плодове:

инкаберито има повече диетични фибри в сравнение с много плодове

инкабери има почти двойно повече фибри от фурмите

инкабери също имаповече фибри от сините сливи, сините боровинки, стафидите и кайсиите

Съдържание:Сушени плодове Инка Бери

100 грама съдържат средно:

Енергия 1220 Kj

Протеини 7.3 g

Мазнини 3.4 g

Въглехидрати 49 g

Фибри 19.1 g

Калий 1500 mg

Фосфор 220 mg

Калций 24 mg

Съхранение: Съхранение на сухо и проветриво място, за предпочитане в затворен/а плик/кутия. Дръжте защитено от влага !!!

Разфасовки: 100гр.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!