Състав: eкстракти от плодно тяло на Сибирска Чага, Рейши, Кордицепс милитарис.

90 бр. растителни капсули

без добавки

Екстрактът от Сибирска Чага

понижава нивата на кръвната захар, стабилизира кръвното налягане, нормализира сърдечния ритъм, регулира дейността на стомашно-чревния тракт, подпомага храносмилането, стимулира, подсилва имунитета. Има благоприятен ефект върху ендокринната система, съдовата система, подтиска развитието на рак, тумори, подпомага тялото в борбата срещу ракови обрвазувания, висока кръвна захар, диабет и диабет тип 2.

Eкстракт от Рейши

Наричана ”билката на безсмъртието” и „кралицата на гъбите”, Рейши е една изключителна медицинска гъба. Традиционната  източна медицина, където се използва от векове, я счита за „висша” билка поради нейни многобройни лечебни ефекти. Била е издигната в култ и обожествявана като небесна сила. Дори и днес много природолечители продължават да я считат за едно от най-добрите средства за дълъг и здрав живот.

Екстракт от Кордисепс

Кордицепс синенсис (Cordyceps sinensis), чието правилно лат. наименование е Ophiocordyceps sinensis, е една от най-ценените медицински гъби. Тя се отличава от другите гъби по това, че предпочитания й субстрат са насекомите. Обикновено се събира от високопланински зони в Тибет, Непал, Корея, Япония, Китай, Виетнам, Бутан и Тайланд. За съжаление поради лечебните си свойства, които създават голямо пазарно търсене, Кордицепс синенсис е вече добавен към листата на застрашените видове.

На световния пазар в момента няколко вида Кордицепс са широко разпространени като аналог на Кордицепс синенсис. КОРДИЦЕПС МИЛИТАРИС  съдържа високи нива на бета-глюкани и кордицепин (3-деоксиаденозин). Избрахме екстракт от този вид, защото той произвежда плодни тела, не изисква насекоми за своя растеж и най-вече може да бъде органично отгледан. Способността на гъбите да произвеждат плодни тела е знак, че техният организъм е достатъчно зрял и силен, и концентрира високи количества защитни вещества в плодното тяло. Именно жизненият цикъл на Кордицепс Милитарис отразява естествения цикъл на Ophiocordyceps sinensis и предлага неговите активните съставки и действие.