Свойствата и въздействието на гъбата чага върху имунната система, сърдечно-съдовата система, храносмилателния тракт и обмяната на веществата привличат вниманието и интереса на множество научни екипи, специализиращи в областите на медицината, биохимията, микробиологията и т. н. След множество научни изследвания в специализирани центрове и университети, които показват положителното действие на приема на гъбата чага върху противотуморната активност на организма и ефектът му върху различни форми на ракови заболявания, положителното му въздействие върху имунната система и храносмилателния тракт и неговите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
Научни изследвания доказващи противотуморното действие на гъбата чага (Inonotus obliquus) вещества, съдържащи се в Сибирската гъба Чага засилват имунната система и притежават противотуморно действие.
Начин на употреба
Приемайте по 1/2 равна чаена лъжичка (може да бъде разтворена във топла вода до 70С) от 1 до 3 пъти дневно на гладно – до 1 час преди хранене или 40 минути след. При прием на чага е препоръчително да се избягва употребата на антибиотици, глюкоза, силни подправки и месни продукти.
Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със специалист преди употреба.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Да не се използва при индивидуална непоносимост или алергия към някоя от съставките на продукта.
Състав и хранителна стойност
Състав: Екстракт от Сибирска чага (Inonotus Obliquus), аерозил ;
Наличие на антиоксидантна активност (mmol troloxEq / 100g) – 21600 ORAC
Биологично активни вещества – 37% :
Полизахариди – 62%
Полифеноли – 57 mgGAe/g
Триперпени: Бетулин – 83.26 mg, Бетулинова киселина- 16 mg/g, Олеанова киселина- 248 mg/g, Урсолова киселина – 40 mg/g, Бета D , Глюкан