Шоколадът за пиене е с вековни традиции, датираща от мистичните ритуали на Маите и Ацтеките. Шоколадът на Casa Kakau се произвежда по автентична технология от премиум селектирани какаови зърна. Този чист, 100% натурален продукт не съдържа лецитин, добавени растителни мазнини или глутен и запазва всички положителни за здравето свойства на какаовите зърна.
Начин на приготвяне с машина за еспресо:
Изсипете 2 супени лъжици шоколад за пиене в приблизително 140 мл мляко. Разбъркайте енергично. Подгрейте на парата на еспресо машината до сгъстяване. Напитката се сервира гореща в чашата.
Начин на приготвяне на котлон:
Изсипете 3 супени лъжици в съд и използвайте метода на водната баня, за да стоплите и сгъстите шоколада. Разбъркайте до получаване на еднородна смес и добавете приблизително 200 мл по избор прясно или ядково мляко. По избор може да добавите чили, розов пипер или канела.
Съставки:
Какаови зърна от Еквадор, кафява нерафинирана тръстикова захар, масло от портокал. Какао минимум: 70 %
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност - 2289kJ/574kcal
Мазнини - 39 г
от които наситени - 30 г
Въглехидрати 41 г
от които захари 33 г
Белтъчини - 8 г
Сол 0,02 г
200 г