Пектин цитрусово-ябълков 40гр, Бизнес къща

  • Марка: Бизнес къща

Той се използва като средство за понижаване холестеролната концентрация в кръвта. Силният вискозитет на ябълковия пектин насърчава отделянето на жлъчни сокове. Той стопира вдигането на глюкозата в кръвта след прием на въглехидратни храни. Това обяснява положителния ефект на пектина върху интензитета на изпразване на стомаха.Вискозитета на този невероятен продукт забавя интензитета на храносмилане и времето, за което се изпразва стомаха. Това създава измамно усещане за ситост и съответно до значително по-малко количество на консумираната храна. Положително повлиява и върху процесите с изпразване на дебелото черво.

Най-разпространеният вид пектин е ябълковият. Заради способността му да неутрализира киселините и основите той е изключително ценен компонент в здравословия и диетичния начин на хранене. За разлика от неразтворимата целулоза той е напълно ферментиращ продукт, който разгражда, свързвайки се с токсините и отпадните вещества и ги изхвърля от тялото.

Популярен и е цитрусов пектин, за който е установено, че бори метастазите. Той се извлича от кората и вътрешността на цитрусите, които са богати на коментираното вещество. Специфична за него е способността му да се свързва с протеина галктин три, който предотвратява втвърдяването на сърдечния мускул.

Пектин, мед, канела и кисело мляко – Мермерски.

На голяма популярност се радва лека на прочутия проф. Мермерски с пектин, мед, канела и кисело мляко, който не само е мощно средство за отслабване, но и цяр против рак. Продуктите, необходими за неговото приготвяне са:

кисело мляко – една кофичка

ябълков пектин – една голяма лъжица

мед – същото количество като пектина

нарязани орехови ядки – около 40-5о грама, което се равнява на десет ореха

канела – половин лъжичка

прополис – 30 капки

Разтворете пектина в млякото, като първоначално разбърквате сместа няколко пъти, след това я оставяте през нощта да престои в хладилник. Възможно е да разтворите консервиращия агент в млякото непосредствено преди приема на лека, но в такъв случай е необходимо да изчакате няколко минути, докато той се разтвори напълно. За да  си спестите времето в чакане сутринта, по-добрият вариант е накисването на пектина в млякото от вечерта.

Останалите съставки се прибавят сутринта и сместа се разбърква енергично. Съставките в този лек са идеалното средство за отслабване, изчистване от токсини, регулиране на кръвното, сърдечната дейност, забавяне проявата на признаците на стареене.

Съставки: ябълково цитрусов пектин

Съхранение: Да се съхранява на сухи  и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).

Употреба: За директна консумация.

Хранителни стойности на 100g продукт: енергийни стойности 85kcal

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!