Масло от индийски тамян 10мл, Botalife

  • Марка: Botalife

100% чисто етерично масло от индийски тамян

/Boswellia serrata/

Произведено по метода на парна дестилация.

Начин на употреба

Вътрешно: сутрин и вечер се приемат от 1 до 2 капки, смесени с 1 ч. л. кокосово масло или мед, и разтворени в 1/2 ч.ч. топла вода.

Маслото от тамян е едно от малкото масла, които могат да се накапят и директно под езика.

Външно: за аромотерапия – 5 капки, масаж – разредено в базово масло в съотношение 1:2, инхалации – 1 капка.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство! Да не се употребява като заместител на разнообразното и пълноценно хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Маслото от тамян действа разреждащо на кръвта, така че хора с проблеми с кръвосъсирването трябва да се консултират със специалист.

При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консултация с фармацевт!

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.Ключови ползи

1. Помага за намаляване на стреса и отрицателните емоции. При вдишване е показано, че маслото от тамян намалява сърдечната честота и високото кръвно налягане. Той има способности също така за намаляване на тревожността и депресията.

2. Подпомага засилването на функцията на имунната система и предотвратява заболяванията. Проучванията показват, че ползите от маслото от тамян се простират до способностите за повишаване на имунитета, които могат да помогнат за унищожаването на опасни бактерии, вируси и дори рак. Изследователи от университета Мансура в Египет проведоха лабораторно проучване и установиха, че маслото от тамян проявява силно имуностимулиращо действие. Може да се използва за предотвратяване на образуването на микроби по кожата, устата или в дома ви. Това е причината много хора да изберат да използват масло от тамян за естествено облекчаване на оралните здравословни проблеми; антисептичните качества на това масло могат да помогнат за предотвратяване на появата на гингивит, лош дъх, кухини, зъбобол, рани в устата и други инфекции. 

3. Може да помогне в борбата с рака или да се справи със страничните ефекти на химиотерапията. Няколко изследователски групи са установили, че маслото от тамян има обещаващи противовъзпали-телни и противотуморни ефекти, когато се тества в лабораторни изследвания и върху животни. Доказано е, че маслото от тамян помага в борбата с клетките на специфични видове рак. Изследователи в Китай са изследвали противора-ковите ефекти на маслата от тамян и смирна върху пет туморни клетъчни линии в лабораторно проучване. Резултатите показват, че клетъчните линии на човешки рак на гърдата и кожата показват повишена чувствителност към комбинацията от етерични масла от смирна и тамян.

Според проучвания с епруветки, тамянът може да помогне в борбата срещу и потискането на: мозъчни тумори, рак на гърдата, рак на простатата, рак на панкреаса, рак на дебелото черво, меланом.

4. Мощно антимикробно и противовирусно свойство. Маслото от тамян е антисептично и дезинфекциращо средство, което има антимикробни ефекти. То има способността да елиминира настинките и грипните микроби от дома и тялото по естествен път и може да се използва вместо химически почистващи препарати за дома. Лабораторно проучване, публикувано в Letters in Applied Microbiology, установи, че комбинацията от масло от тамян и масло от смирна е особено ефективна, когато се използва срещу патогени. Тези две масла, които се използват в комбинация още от древността имат синергични свойства, когато са изложени на микроорганизми като Cryptococcus neoformans и Pseudomonas aeruginosa. 

5. Облекчава състояния при астма. Маслото от тамян може да помогне за подобряване на симптомите при астма и бронхит. В едно 6-седмично проучване 70 % от участниците с бронхиална астма, на които е дадено мосло от тамян в комбинация с плацебо, са имали по-малко астматични пристъпи, както и по-малко случаи на хрипове и задух. 

6. Помага за балансиране на хормоните и подобряване на плодовитостта. Ползите от масло от тамян могат да включват намаляване на симптомите, свързани с менструация и менопауза чрез балансиране на нивата на хормоните. Използва се за облекчаване на болки, спазми, запек, главоболие, тревожност, гадене, умора и промени в настроението. Маслото от тамян може също да помогне за регулиране на производството на естроген и може да намали риска от развитие на тумор или киста при жени в пременопауза. Проучванията при животни показват, че маслото от тамян може да се използва като средство за насърчаване на плодовитостта, което може да се дължи на химическата структура на маслото, действаща подобно на тази на стероидите. Когато маслото от тамян е било използвано вътрешно при плъхове, то увеличава плодовитостта и броя на имплантациите и жизнеспособните плодове, което предполага, че маслото евентуално може да увеличи подвижността и плътността на сперматозоидите.

7. Подобрява функцията на червата. Маслото от тамян може да помогне за подобряване на здравето на червата, храносмилането и облекчаване на храносмилателни разстройства като болестта на Крон и улцерозен колит. Едно проучване установи, че маслото от тамян е също толкова ефективно, колкото месалазин, лекарство, предписано от медицината за лечение на симптомите на Крон. Друго проучване, в което участниците с улцерозен колит получават дневна доза масло от тамян в продължение на шест седмици, установяват, че той е също толкова ефективен, колкото фармацевтичните лекарства, когато става въпрос за овладяване на състоянието. Маслото от тамян е ефикасно и при хронична диария. След шест седмици дневна доза масло от тамян или плацебо, участниците, които са приемали маслото от тамян, почти са излекували диарията си.

8. Подобрява паметта. Изследванията показват, че маслото от тамян може да се използва за подобряване на паметта. В някои проучвания върху животни се установява, че използването на масло от тамян по време на бременност може да увеличи паметта на потомството на майката.

9. Действа успокояващо. Използването на масло от тамян включва понижаване на нивата на тревожност или хроничен стрес, които могат да ви държат будни през нощта. То има успокояващ, заземен аромат, който естествено може да ви помогне да заспите. Този естествен сън помага за отваряне на дихателните пътища, позволява на тялото ви да достигне идеална температура за сън и може да елиминира болката, която ви държи будни.

10. Предотвратява признаците на стареене на кожата. Ползите от маслото от тамян включват способността за укрепване на кожата и подобряване на нейния тонус, еластичност, защитни механизми срещу бактерии или петна, и външен вид с възрастта. Може да помогне за тонизиране и на кожата, да намали появата на белези и акне, и да лекува рани. То може да бъде полезно и за избледняване на стрии, хирургически белези или белези, свързани с бременност, при суха или напукана кожа. Според преглед, публикуван в Journal of Traditional and Complementary Medicine, маслото от тамян намалява зачервяването и дразненето на кожата, като същевременно произвежда по-равномерен тен на кожата. Изследванията показват, че пентацикличната тритерпенова (подобна на стероиди) структура на маслото от тамян допринася за успокояващия му ефект върху раздразнената кожа.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!