Масло от черен кимион 250мл, Biovita

  • Марка: Biovita

Маслото от семената на черен кимион е известно като "течното злато на фараоните", заради намереното от известният египтолог Хауьрд Картър флаконче в гробницата на Тутанкамон и други египетски фараони. Последните 40 години маслото се проучва активно, като за този период са проведени повече от 200 университетски проучвания. С основно участие на черния кимион в билкови композиции има регистрирани 5 патента в САЩ и Европа. Маслото от семената на Египетски черен кимион е с претенции за най-високо качество. Добива се чрез студено пресоване и последваща филтрация. Маслото има светлокафяв цвят и е с много приятен, пикантен аромат, като добре се съчетава с други билкови масла и цитруси.

Предназначение:

Спомага за нормалните функции на имунната система и подържане на оптимално здраве.
Характеризира се с уникалната комбинация от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза в клетките и клетъчна регенерация.
Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини А, В1, В2, В6 и С, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк.
Има високо съдържание на линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова и палмитинова киселина.
Спомага нормалната метаболитна функция и балансирани нива на холестерол и кръвна захар поради наличието на фитостероли
Допринася за естествено здраве на сърдечно- съдова система.
Действа благоприятно на дихателните пътища поради съставката си нигелон.
Уникалният за растението тимоквинон подпомага естествената среда в организма. Представлява силен антиоксидант и допринася за поддържане на оптимален баланс в организма.
Спомага за нормално храносмилане и работа на черен дроб.
Има успокояващи, регенеративни възвръщащи жизнеността свойства, което определя активната му употребата му в дерматологията.

Препоръка за употреба:

Oт 10 до 15 ml дневно, половин час преди или след храна, самостоятелно или разтворено във вода.
За постигане на оптимални резултати се препоръчва 3 месечен курс на приложение
Не се препоръчва при деца под 12 години, бременни и кърмещи жени

Състав:

100% студено пресовано масло от черен кимион

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!