Съставки: Брашно от боб, вода.
Макароните от боб са произведени от брашно от български бял боб /фасул/. Белият фасул също е ценен източник на растителен протеин. Този зеленчук допълва запасите от желязо, мед, цинк, фосфор, магнезий и е необходим за правилното функциониране на витамините в организма. Поради своите алкални свойства, бобът помага за поддържане на кисело- алкалния баланс в организма. Потвърдено е, че редовното присъствие на бял боб в нашата диета понижава нивата на общия холестерол в кръвта, което намалява риска от сърдечно –съдови заболявания.
Хранителни стойности | за 100g | % от РКП* |
---|---|---|
енергийна стойност kJ | 1573 | 19% |
енергийна стойност kcal | 371 | 19% |
мазнини общо g | 2,0 | 3% |
от които наситени мастни киселини g | 0,3 | 2% |
въглехидрати g | 72,2 | 28% |
от които захари g | 0,1 | 0% |
влакнини g | 3,5 | - |
белтъци g | 14,3 | 28,6% |
сол g | 0,0 | 0% |
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен 8 400kJ/2 000kcal
**Дължи се на естествено съдържание на натрий