Ксантанова гума без глутен 100 гр, Freee

  • Марка: Freee
Съдържание: ксантова гума

Сертифициращ орган: Coeliac UK, Kosher

НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН

Ксантановата гума е полизахарид, който се използва като хранителна добавка. Влиза към групата на стабилизаторите. Получава се чрез ферментация на захар от зърнени култури (примерно царевица) при използването на бактерии (бактерията Xanthomonas campestris).

Ксантановата гума е добре разтворима в топла и в студена вода, мляко, а също и в разтвори на сол и захар. Като хранителна добавка най-ценните ѝ качества са, че задържа влагата и така не позволява продуктите да изсъхнат. Увеличава и еластичността на тестата.

Употреба: Използва се за заздравяване структурата при печене на безглутенов хляб и тестени изделия. Ако не е включена към сместа от брашно, смесете 2 ч.л. ксантанова гума с 500 гр. чисто брашно за хляб, добавете ¼ ч.л. към 200 гр. чисто брашно за кексове и щипка към 100 гр. чисто брашно за тестени изделия.


Произход:Великобритения


Разфасовка: 100 гр.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!