В кулинарията какаовото масло може да се използва за приготвяне на сурови бонбони, сладкиши, глазури, ръчен шоколад, да се комбинира с подсладители, да се добавя в смути и др.
Какаовото масло е подходящо и за козметични цели. Отлично овлажнява и омекотява кожата, забавя процесите на стареене и се използва за третиране на бръчки около очите, врата и ъгълчета на устните. Има нисък слънцезащитен фактор и стимулира умереното почерняване на кожата. Използва се против стрии при бременни.
Употреба: какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла.
Съставки: 100% био какаово масло*
*био сертифициран продукт
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност (kJ/kcal) | 3700/900 |
Мазнини (g) | 100 |
– от които наситени мастни киселини (g) | 60 |
Въглехидрати (g) | 0 |
– от които захари (g) | 0 |
Белтъци (g) | 0 |
Влакнини (g) | 0 |
Сол (g) | 0 |
Произход: Перу