Иван Чай в комбинация с ягода оказва благоприятно влияние върху сърцето, белите дробове, далака, помага при нарушено храносмилане и подсилва кръвта.
Иван Чай: Иван Чай наистина има изключително полезни свойства. Това е така заради огромното количество на полезни вещества, които се съдържат в растението сред които: Витамин С, Каротин, Пектин, Танини, Алкалоиди, Мед, Желязо, Манган и др.
Напитката приготвена от Иван Чай притежава следните полезни свойства: стимулира процеса на хематопоеза; тонизира цялото тяло; действа противовъзпалително, антибактериално, патогонно и успокоително; отстранява шлаките от организма; подобрява метаболизма.
Съдръжание:
Иван Чай (Epilobium angustifolium), сублимационно сушен плод ягода.
Не съдържа кофеин! Не съдържа глутен!
Начин на употреба:
Поставете 1-2 ч.л. в 200-500 мл. гореща вода. Максималната температура на водата трябва да е 70-80 С. За най-добър резултат изчакайте 15-20 мин., за да получите наситен вкус и аромат.
Може да се консумира горещ и студен. Студен може да се консумира до 2 дни при съхранение на стайна температура. При съхранение в хладилник консумирайте до 5 дни след приготвянето.
Поради високото си съдържание на фитонутриенти може да се запарва 2-3 път без това да се отрази на качеството на напитката.