Съставки: 100% натурални плодове годжи бери
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА 100 g Нето продукт: | ||
Енергийна стойност | 1450kJ/ 343 kcal | |
Мазнини | 0,40 g | |
от които наситени мастни киселини | 0,0 g | |
Въглехидрати | 64,10 g | |
от които захари | 45,60 g | |
Белтъци | 14,30 g | |
Сол | 0,74 g |
Годжи Бери е растение което расте от 2000 до 4000м в Тибет, Китай и Монголия в района на Хималайте.
Лечебните свойства на ГОДЖИ БЕРИ са познати в Китай от хилядолетия. Жителите на районите където естествено вирее имат навика да ядат плодове от годжи бери и почти всички са дълголетници. Всъщност, годжито допринася не само за дълголетие, но често е свързван и с красотата. В миналото девойките от знатните фамилии са пиели чай от годжи, за да изглеждат по-млади и по-красиви.
Мъжете пък са използвали годжи за засилване на половите сили.
Препоръчителната дневна доза консумация на Годжи Бери е около 30 грама.
С това минимално количество обаче, нашият организъм си набавя повече витамин С от портокалите, повече бета каротин от морковите и повече желязо от порция червено месо.
Годжи Бери са буквално бомба от витамини, минерали и антиоксиданти.
Как да консумираме Годжи Бери:
с мюсли
с овесени ядки
с кисисело мляко
с топла вода за чай
могат да се ядат директно
като съставка на кейкове, десерти и др.
*Препоръчителната дневна доза за консумация на годжи бери е 30 г.