Сибирската гъба Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода. Това е този тип кислород, който води до окисление и увреждане на тъкани, което пък от своя страна, води до тяхното стареене.
Предназначена за класическа запарка чай в домашни условия.
Гъбата Чага е изключително мощен биостимулатор. Увеличава защитните свойства на организма, стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата. Гъбата активизира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини, регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имунномодулатор.
Начин на употреба
Изсипете 4 чаени лъжички смляна Сибирска Чага в 400 мл гореща вода.
Максималната температура на водата не трябва да надвишава 75°С.
За най-добър резултат изчакайте 5-7 минути.
Състав и хранителна стойност
Състав: мляна сушена гъба Чага (Inonotus obliquus)
Хранителна стойност за 100 гр.
Енергийна стойност | 779 KJ/190 KCal |
Мазнини | 1,1 г |
от които наситени мастни киселини | 0,5 г |
Въглехидрати | 12,5 г |
от които захари | 0,5 г |
Белтъчини | 3,6 г |
Съдържание на сол | 0,03 г |
Произход: Сибир, Русия;