Към леко дървесния вкус на Сибирската гъба Чага се долавя ароматът на сушени – ябълка, круша, лист смокиня.
Те допълват качествата на богата гама вещества с витамин А и C, калций, калий, фосфор, фолиева киселина и желязо.
Начин на употреба
Едно филтърно пакетче се залива с 250 мл гореща вода. Максималната температура на водата не трябва да надвишава 75°С. За най-добър резултат изчакайте 5-7 минути. Приготвено по този начин 1 пакетче може да се използва 2 пъти.
Състав: смялна сушена Чага (Inonotus Obliquus), сушена ябълка, сушена круша, сушени листа от смокиня;
Хранителна стойност за 100 г
Енергийна стойност | 779 KJ/190 KCal |
Мазнини | 1,1 г |
от които наситени мастни киселини | 0,5 г |
Въглехидрати | 12,5 г |
от които захари | 0,5 г |
Белтъчини | 3,6 г |
Съдържание на сол | 0,03 г |
Произход: Сибир, Русия, България;