Кокосово масло или кокосово олио е продукт, получен от плода на кокосовата палма (Cocos nucifera), разпространена най-вече в тропиците. Получава се от вътрешната месеста част на кокосовия орех, която се нарича копра. Процесът включва настъргване и изсушаване на кокосовото месо, внимателното му пресоване при ниска температура и филтрация. Полученият продукт е висококачествено, нерафинирано, неизбелвано кокосово масло (кокосово олио), което е запазило всичките си полезни качества.
Кокосовото масло е естествено наситена мазнина и не съдържа трансмазнини. То е в твърдо състояние под 18°С и се втечнява над 24°С. Устойчиво е на висока температура.
Съставки: кокосово масло*
*био сертифициран продукт
Средни хранителни стойности за 100г:
Енергийна стойност/ Energy: 900 kcal/ 3698 kJ
Мазнини/ Fats: 99.9g
от които наситени/ of which saturated: 90.6g
Въглехидрати/ Carbohydrates: 0g
oт които ахари/ of which sugars: 0g
Белтъци/ Proteins: 0.1g
Влакнини/ Fibre: 0g
Сол/ Salt: 0g
Съдържание: студенопресовано кокосово масло от биологично земеделие
Произход: Шри Ланка