Био кленов сироп клас c 250мл=330г, Биосвят

  • Марка: Биосвят

Процесът на добив на кленов сироп е вековна традиция в Северна Америка, където индианците са го използвали както за храна, така и в медицината. С томахавките си те правели дупки в дървото и събирали сиропа в специални съдове.

В днешно време се използват много по-нови и по-прецизни технологии за извличането на ценния сироп. Пробива се малка дупка в дървото, което позволява сокът свободно да изтече навън.

Кленов сироп – ползи:

  • Кленовият сироп съдържа по-малко калории и има по-висока концентрация на минерали от медта.
  • Съдържанието на захар в него е около 60%.
  • Той е чудесен източник на манган и цинк.
  • Манганът е незаменим кофактор в редица ензими за поддържането на продуктивност на енергия и антиоксидантен ефект. Именно в нашите клетки, където митохондриите са главен производител на енергия, действа един от тези ензими, за които основно гориво е манганът – от кленовия сироп можем да си набавим 22% от дневните нужди. Той повишава здравето на сърцето.
  • Цинкът, освен че е антиоксидант, понижава риска от атеросклероза. Той е нужен за поддържане функцията на ендотелните клетки. По този начин повишава добрия холестерол и намалява лошия!
  • Кленовият сироп играе важна роля в поддържането на имунната система. Много от функциите на защитната ни система не са в оптимална форма без цинк. Особено при деца, липсата му намалява броя на белите кръвни клетки – Т-лимфоцити , макрофаги и Бета клетки. Цинкът възстановява нормалната им кондиция. Манганът е използван като имуностимулант и участва в продукцията на мъжките хормони. Кленовият сироп може да подпомогне репродуктивността при мъжете. Цинкът е най-концентриран в простатата – в никоя друга тъкан не се съдържа по-голямо количество от това вещество. Ниското му съдържание може да бъде предпоставка за рак на простатата. Минералът се използва с медицинска цел за намаляване на увеличения й размер.
  • Кленовият сироп е богат още на: въглехидрати, захари, разтворими и неразтворими влакна, натрий, витамини, минерали, мастни киселини, аминокиселини и други.

Състав: 100% чист гъст кленов сироп

Средна хранителна стойност на Био кленов сироп клас С Биосвят за 100 гр.:

Енергия 353kcal
Мазнини 0.4g
– от които наситени мастни киселини 0.1g
Въглехидрати 87g
– от които захари 80g
Протеини 0.7g
Сол 0.03g
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!