Панела е вид захар, която се извлича директно от захарна тръстика. Процесът на преработка се изпълнява главно на ръка, съобразно техниките, използвани поколения наред. Поради тази причина, тази кафява захар е естествена, нерафинирана и неизбелвана.
Самият вкусна на Панела напомня карамелизирана захар, но без натрапчивата горчива нотка в крайния послевкус. Поради уникалния производствен процес, голяма част от хранителните вещества, съдържащи се в сиропа на захарната тръстика, са запазени. Занаятчиите използват специални мелници за извличане на сока от растението. Постепенно той се загрява, за да се сгъсти. Така почти бялата течност се превръща в наситен, гъст карамелено-кафяв сироп. В края на процеса се излива в специални калъпи, където стяга. Малките тухлички, на които е оформен, се опаковат директно или се стриват на фин прах.
Успешно замества употребата на традиционната бяла захар в сладкиши и десерти, при подслаждане на напитки, шоколад, кисело мляко, шейкове и дори конфитюри и сиропи.
Енергийна стойност - 1635kJ/385kcal
Мазнини - 0 г
от които наситени - 0 г
Въглехидрати - 95.3 г
от които захари - 94.8 г
Белтъчини - 0.5 г
Фибри - 0.8 г
Сол - 0.004 г
Био кафява захар Панела