Био червен пипер cayennе 40г, Биосвят

  • Марка: Биосвят

Био Червен пипер Cayennе 40гр


Зародина на лютия червен пипер Cayenne (Capsicumannum; Capsicumfrutescens) се счита Америка, където е отглеждан още от древните цивилизации.Съществуват доказателства, че още ацтеките са обработвали и използвали тезиплодове в голяма степен.
Чрез научни изследвания е доказано, че благодарение на капсаицина (съставка налютия червен пипер) Cayenne има изключително благоприятно въздействие върхуметаболизма, като повишава обмяната на веществата, перисталтиката, стимулиракръвообръщението и изгарянето на мазнини. Мощен съюзник е в борбата сглавоболието, алергичните реакции, както и със сърдечно-съдови заболявания.Лютият червен пипер (Cayenne) е чудесно природно средство да контролиратетелесното тегло, стимулирайки разграждането на мазнините по естествен начин.Има аналгетични, антисептични и спазмолитични свойства.
Лютият червен пипер се препоръчва и за понижаване на кръвното налягане и"лошия" холестерол. Индианците пък втривали стрит кайен върхуартритни стави за намаляване на болките и отоците.
Cayenne има тонизиращо въздействие едновременно върху ума и тялото, прогонваумора, летаргия и депресия, главно чрез отваряне и разширяване на кръвоноснитесъдове.
Рецептиза лечебни средства:
1.Cayenneна прах се смесва с малко лимонов сок, разрежда се с гореща вода, добавя се медна вкус и се получава едно добро средство за гаргара при възпалено гърло.
2.Отвари,приготвени от Cayenne на прах и топла вода са идеални за настинки, втрисане иза лечение на шок или депресия.


Хранителна стойност на100гр:


Енергийност: 1330kJ/318 kcal
Мазнини: 17,2гр
от които наситени: 3,26гр
Въглехидрати: 56,6гр
от които захари: 10,34гр
Белтъчини: 12,01гр
Натрий: 30мг

Съхранение на сухо ипроветриво място.


Нетно тегло: 40гр

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!