Билкова смес №4 (при цистит) 200 гр, Здравница

  • Марка: Здравница

Билкова смес №4 на "Здравница" е съставена от 10 вида билки може да се използва при цистит. Количеството е достатъчно за едномесечен прием.

- 100% природен продукт
- Произведен в България
- По рецепти на лечителя Петър Димков
- Опаковка за 1 месец прием


Билкова смес №4 на "Здравница" е съставена от 10 вида билки може да се използва при цистит. Количеството е достатъчно за едномесечен прием!

Билкова смес №4 на "Здравница" не съдържа отровни и опасни за здравето растения и отговаря на изискванията на БДС и МЗ.

Билковата смес е изготвена по рецепта на лечителя Петър Димков.

Действие:

Изсипливче
Билката притежава диуретично, болкоуспокояващо, противоспазматично действие. Лечебният ефект се дължи на флавоноидите, сапонините и етеричното масло. Изсипливчето е използвана като средство за стимулиране на диурезата, а така също и като средство за отстраняване на болезнените спазми на гладката мускулатура.

Хмел
Действа нервоуспокоително и болкоуспокояващо, противовъзпалително, пикочогонно. Горчивите вещества, съдържащи се в билката имат противобактериално действие. Българската народна медицина използва билката при болезнена менструация и възппаления на пикочния мехур.

Коприва
Копривата влияе благоприятно върху обмяната на веществата, действа добре при кръвоизливи (маточни, бъбречни, чернодробни) и като усилващо средство. Копривата е едно най-добрите кръвопречиставщи и кровообразуващи лечебни растения.

Луличка
Съдържа алкалоида пеганин с възбуждащо действие върху гладката мускулатура и жлъчегонно действие. Билката притежава очистително, диуретично, жлъчегонно и болкоуспокояващо действие. Действа благоприятно при болезнено уриниране.

Гръмотрън
Билката има потогонно, диуретично и слабително действие. Може да се използва при затруднения в уринирането, хипотония, пясък в бъбреците и пикочния мехур, при сърдечна недостатъчност, хронични възпаления на пикочните пътища, подагра, безплодие.

Върбинка
Билката действа нервоуспокоително, общоукрепващо, противотемпературно, потогонно. Действа благоприятно при анемия, чернодробни заболявания, бъбречнокаменна болест, нередовна менструация.

Ленено семе
Лененото семе е един от най-силните природни противопаразитни продукти. Лененото семе е прекрасен източник на диетични фибри, омега-3 мастни киселини и лигнани. Семената на лена често се използват в народната медицина като помощно средство при цистит и пиелонефрит.

Мечо грозде
Основното действие на мечото грозде е уроантисептично, което се дължи на съдържащите се арбутин и метиларбутин. Има и слабо диуретично действие. Прилага се в случаи на хроничен цистит и пиелит. Мечо грозде успокоява болката и подпомага изхвърлянето на песъчинките от пикочните пътища.

Бряст
Българската народна медицина използва билката като помощно средство при диария, болки в стомаха и червата, кожни увреждания, обриви, възпаление на пикочния мехур, възпаление на матката и др.

Червена боровинка
Плодовете на червената боровинка са изключително полезни при инфекциозни заболявания и възпаления. Плодът е ефективен при лечение на пикочни инфекции. Червената боровинка притежава диуретично и антибактериално действие.

Съдържание:

Билкова смес №4 съдържа 200 гр. сухи билки в съотношение:
- Изсипливче (Herniaria glabra): 10%
- Хмел (Humulus Lupulus): 10%
- Коприва (Urtica dioica): 10%
- Луличка (Linaria vulgaris): 10%
- Гръмотрън (Ononis spinosa): 10%
- Върбинка (Verbena Officinalis): 10%
- Ленено семе (Linum usitatissimum) : 10%
- Мечо грозде (Arctostaphylos uva-ursi): 10%
- Бряст (Ulmus minor): 10%
- Червена боровинка (Vaccinium vitis-idaea): 10%

Начин на приготвяне:

2 супени лъжици от билковата смес се варят 5 мин. в 500 гр. вода. Прецежда се и се пие 3 пъти днвно по 150 гр. преди хранене.

Допълнителна информация:

Да не се предозира. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на сухо, проветриво, защитено от пряка слънчева светлина място, недостъпно за деца.

Опаковка: 200 гр.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!