Безглутеново брашно за хляб, земелки, франзели, пици.
Готова смес за хляб, изключително подходящо за приготвяне в хлебопекарна.
Състав: Царевично нишесте, оризово брашно, грахов протеин, соев протеин, брашно от елда, глюкоза, фибри, сгъстител: хидроксипропил метилцелулоза, сол.
Хранителна стойност в 100 гр продукт:
Енергия: 1553 kJ/366 ккал
Мазнина: 0.83 гр
включително наситени мастни киселини: 0,19 гр
Въглехидрати: 81 гр
включително захари: 4,0 гр
Влакна: 1.4 гр
Протеин: 1,8 гр
Сол: 1.1 гр
Рецепта за хляб:
500 гр готова смес за хляб
10 гр мая
500 мл вода
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжичка сол
Съставките трябва да са на стайна температура.
1. Сложете сместа в купа, добавете сол, вода и мая, разтворена във вода.
2. Смесете съставките и бавно добавете маслото. Месете тестото, докато стане хомогенно. Поставете тестото в намазана форма, покрийте с кърпа и оставете настрана за 30 минути, докато удвои обема си.
3. Загрейте фурната до 200°C (без вентилатор).
Поставете тава с топла вода на дъното на фурната. Поставете тестото във фурната и печете около 50 минути. След изпичане, извадете от формата и охладете.